donderdag 17 februari 2011

DIY: Deep Hair Treatment met olie.Droog haar is een verschrikkelijk nadeel aan de winter. Droog, pluizig, gevoelig en dof haar. Je kan honderden euro's uitgeven aan de kapper of dure producten om je haar zo glanzend mogelijk te maken. Nu kan je het thuis gemakkelijk doen met een product die iedereen wel in huis heeft.Het enige wat je nodig hebt is een droge olie. Geen olijfolie of zonnebloemolie dus. Droge oliën zijn o.a.
- Argan Olie
- Saffloer Olie
Deze twee oliën zijn echt geweldig als een haar-treatment! De essentiële oliën dringen diep door in de haarwortels en maken de hoofdhuid soepeler. Tevens geven deze oliën ook glans en soepelheid aan je haar. Vooral voor krullen zijn deze huishoudproducten geweldig!

Hoe werkt het?
Neem een beetje van de olie in je hand en smeer je hoofdhuid er mee in. Masseer de hoofdhuid met kleine ronddraaiende bewegingen. Doe dit totdat de hele hoofdhuid is bedekt, de restjes in je hand kan je verspreiden over de rest van het haar. Steek daarna je haar op met bijvoorbeeld een clip en loop hier de hele dag mee rond. Je kan het ook 's avonds doen, en dan slaap je gewoon met de olie in je haar. Doordat de olie droog is, ziet het er helemaal niet vettig uit. Er zit gewoon wat extra 'glans' in je haar.
Als je de olie uitspoelt, doe dit dan grondig en masseer de hoofdhuid weer. Hierna kan je gewoon je haar wassen met shampoo+conditioner. Je zult merken dat de haren veel zachter en soepeler aanvoelen en natuurlijk glansen.

Ik raad vooral de saffloerolie aan, aangezien deze 3 a 4 euro kost met de eco-store.
Als je dit proces eens in de week doet wordt je haar sterker en zachter! Ik vind het ideaal voor mijn krullende haar en merk echt dat mijn krullen mooier vallen en niet meer dof zijn.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...