vrijdag 12 november 2010

NepwimpersMooie volle wimpers met een natuurlijke krul erin, dat wil toch iedereen? Helaas hebben sommige dames niet zulke prachtig 'manen' zoals meeste mannen wel hebben. Wij doen een moord voordat soort wimpers, maar waarom hebben we die niet? Gelukkig bestaat er nog zoiets als nepwimpers. Maar hoe werkt een nepwimper nou, waar is het ontstaan en hoe breng je ze aan? I'll explane it to you....

De eerste nepwimpers stammen uit 1916. Amerikaanse film regisseur Griffith had de wimpers voor een van zijn actrices bedacht. De wimpers moesten haar wangen schaduwen. Een pruikenmaker heeft uiteindelijk deze immens lange wimpers ontworpen en sindsdien kent iedereen de nepwimper.

Dat was het stukje geschiedenis, maar wat heb je daar nou aan? Laten we eens kijken wat voor soorten er allemaal op de markt zijn.

Hele volle wimpers.


Naturelle nepwimpers


Gekruiste nepwimpers
Hier een aantal voorbeelden die ik in mijn make-up collectie heb. Je hebt nog veel en veel meer soorten, je hebt bijvoorbeeld veren, extreme wimpers, losse wimpers noem het maar op. Google maar eens nepwimpers je bent verbijsterd hoeveel soorten er zijn.

Je hebt ook nog verschillen in de soorten haar, je hebt namelijke echt en nep haar. De echte haren zijn erg zacht en glimmen meestal niet zo erg. Ook de haartjes zijn wat dunner. Echt haar staat veel 'echter' ookal is dat niet zo. Maar als je nog aan het oefenen bent geef dan niet te veel geld uit aan nepwimpers. De nepwimpers die in het zwarte doosje zitten zijn van de Action en zijn echt perfect om mee te oefenen.


Hoe breng je de nepwimpers aan? Als eerste heb je wimperlijm nodig. Mijn favoriet is die van Eylure, deze is betaalbaar en werk heel goed. De verpakking die ik heb zat bij de wimpers maar je kan ook apart een tubetje kopen. Zorg dat je een wimperlijm hebt die transparant opdroogt.

Dan gaan we beginnen.
- Zorg dat je een spiegel onder je hebt staan. Dat je naar beneden kijkt, niet recht vooruit. Zo kan je gemakkelijk bij je bovenste ooglid.
- Wiebel de nepwimpers eerst even heen en weer en zorg dat ze rond zijn (niet recht zoals de foto hierbeneden)
- Neem dan een pincet en pas de wimpers, kijk of ze bij getrimd moeten worden. Als ze bij moeten worden geknipt doe dit dan met een scherpe schaar. Knip altijd stukjes weg vanaf de buitenkant.
- Als je zeker weet dat de wimpers er goed op zetten, zonder uitsteeksels gaan we aan de slag.
- Zorg dat je alvast mascara op je eigen wimpers hebt zitten.
- Doe een beetje van de lijn op de daarvoor bedoelde strip bij de nepwimper. Hier zie je die strip duidelijk:

- Laat de lijm ongeveer 15 tot 30 seconden drogen, totdat de lijm een beetje sticky wordt.
- Neem een pincet en kijk beneden de spiegel in, en plaats de wimpers zo dicht mogelijk bij je wimperrand.
- Druk daarna de wimpers met de achterkant van de pincet aan. En zorg dat je als eerste de buitenkant aandrukt en dan pas in het midden.
- Ga er na niet meer aan trekken of duwen. Laat de lijm eerst een beetje uitharden en dan kan je de wimper nog dichter op je wimper'lijn' drukken.
- Breng daarna eyeliner aan om de rand te verbergen.
- Breng nog een beetje mascara aan, zodat de wimpers goed inblenden met je eigen natural wimpers.

Zo breng ik het liefst nepwimpers aan. Hierbij een foto waar ik nepwimpers op heb:

Nepwimpers kan je alledaags dragen, maar ik draag ze het liefst met feestjes of speciale gelegenheden.
Heb jij zelf ervaring met nepwimpers?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...