woensdag 24 november 2010

Review: MAC Fix+


Het eerste artikel in de reeks van de MAC Best Buys serie. In deze serie zal ik elke week een (uitgebreid) review plaatsen over een wel bekend MAC producten, dat mijn favoriet is maar ook producten die het meest verkocht worden bij MAC.
Het eerste product wat ik ga reviewen is MAC Fix +, sinds kort heb ik dit 'water' en het schijnt HET middel te zijn voor je gezicht en andere doeleinde. Een best verkocht product bij MAC, en misschien een favoriet bij mij?


Image and video hosting by TinyPic 

MAC beschrijft Fix + als volgende:
An aqua-spritz of vitamin and minerals, infused with a calm-the-skin blend of green tea, chamomile, cucumber, topped off with the fresh, natural, energizing scent of Sugi. Adds radiance, finishes makeup. Spray it on. Skin drinks it up!
 Het is dus een water spray gevuld met groene thee, chamomille, komkommer en Sugi. Ik heb even opgezocht wat Sugi is, en kon niet tot geen informatie vinden. Jammer! Als jullie het weten, tell me!
De spray is een gezichts verfrisser en geeft een gezicht een boost om de dag te beginnen of door te gaan.Dan de ingrediënten. Zoals je ziet bestaat het voor het grootste deel uit water. Verder zit er cafeïne in, komkommer en verschillende oliën. De lange namen zal ik even uitleggen:

Glycerine: Glycerine wordt gebruikt als vasthoudend middel.
tocopheryl acetate: Dit is de Vitamine E in de spray. Dit stimuleert de vochtbalans en de doorbloeding
Arginine: Dit is een zuur dat wij als mens niet kunnen aanmaken, maar wel geschikt is voor de huid.
Panthenol: Dit geeft vochtinbrengende werkingen aan de huid, en zorgt dat de huid elastischer en soepeler is.

Het is echt heel interessant om de ingrediënten van een cosmetica product op te zoeken, zo kan je zien of het product schadelijk is of niet.

Image and video hosting by TinyPic 

Fix + komt met een aparte dop. De dop kan je in het slot klikken en open klikken. De drukknop is vrij groot, en de spray is niet echt een mist. Het kan dus zijn dat je op een centraal punt in je gezicht ineens heel veel vloeistof krijgt. Daarom moet je de spray ook op voldoende afstand houden.
Waar kan je Fix+ allemaal voor Gebruiken?
Je kan fix + gebruiken als opfrisser als je bijvoorbeeld hebt gesport of iets intensief aan het doen bent. Fix + kan je ook gebruiken als een mixer voor je oogschaduw. Vooral voor losse poeders om ze aan het oog te plakken. En de meest gebruikte manier is als make-up fixer. 


 

De spray gebruik ik vooral over mijn make-up mee. Zo houd ik de make-up op zijn plaats, en zorg ik ervoor dat het lang blijft zitten. Tevens absorbeert de spray overtollige poeder dat op je huid ligt.
Heeft de spray werking? Ja, mijn make-up blijft inderdaad langer zitten. Ik merk alleen niet dat mijn huid er van op knapt of iets, maar dit wordt ook niet belooft. 
Een nadeel is wel dat de spray nogal hard is, maar verder is het een goed product.

Is Fix+ een musthave? Het is een uniek product en is dus erg 'leuk' om te hebben. Als het je niet uitmaakt dat je make-up na verloop van tijd uitloopt hoef je 'm niet te kopen. Als je wel wilt dat je make-up op zijn plek blijft zitten is deze zeker een aanrader.

De Spray kost 16 euro en is verkrijgbaar bij de mac counters hier een overzicht
 MAC in Amsterdam, Eindhoven, Maastricht en Rotterdam (Bijenkorf).  MAC Pro Store in Amsterdam.MAC counters in Den Haag, Groningen, Rotterdam en Utrecht (Douglas).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...