dinsdag 23 november 2010

Winterdipje?Handschoenen aan op de fiets, 's morgens moet je je auto ruiten krabben, koud in huis. Winter is soms leuk, maar als je niet zo'n winter mens bent kan het een regelrechte ramp worden. Ik hou van de winter, als ik het maar warm heb. Die kou kan tot aan mijn oren in mij kruipen, en dat is geen feestje! Vandaag een aantal tips om je winter-dip weg te werken.Decoratie
Zorg dat je je kamer winter-proof maakt. Als je het goed wilt doen maak je er een gezellige boel van in je huis/kamer. Kaarsjes, waxinelichtjes, lantaarntjes, decoratie you name it! Maak er een gezellig knus huisje van, dat je elke keer een vlaag van warmte krijgt als je binnen komt. Ga voor de donkere tinten, en maak je kamer op-en-to-winter-proof.


Kleren
Heb je dat wel eens dat je door en door koud bent, en dat geen warm bad je warm kan maken? Zorg dus voor leuke en warme winterkleren. Haal mutsen, wanten, truien, vesten, leggings, broeken, lange mouwe shirts en alles wat warm is. Zorg dat je een goede winterjas hebt, een goede sjaal (liefst matchy-matchy natuurlijk), goed warm paar handschoenen. Leren handschoenen zijn meestal het warmst. En een leuke muts of oorwarmers. Zorg dat je fashionable de winter doorgaat, hoe warm een fleece-trui ook is, het is niet het aantrekkelijkste wat er is.

Food, Food, Food.
Laat de Hollandse stamppotten maar weer op tafel komen, de warm gebakken appeltaarten en de gehaktballen! Lekker met het seizoen mee eten is ook een tip, zo eet je 1) weer eens wat anders en 2) Je maakt juist gebruik van de winter. Eet lekkere stoofschotels, ovenschotels, stamppotten en vlees! Als toetje kwark of crème brûlée en als drankje natuurlijk warme chocolade melk of een goede karamel cappuccino.

Beauty
Een musthave in de winter is een goede hydraterende crème oftewel een moisturizer. Het koude weer is killing voor je huid dus je hebt het recht om alles goed te verzorgen! Neem eens per week een lekker sauna maskertje, deze maakt je huid lekker warm. Breng daarna een lekkere crème aan en zo kan jij de winter door.
Vergeet ook niet om je haar eens in de (2) week(en) een haarmasker te geven, want je haar raakt broos van de koud. Een lippenbalsem mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips, maar nu wil ik graag weten wat is jou all-timer in de winter en wat doe jij om de winter goed en gezellig door te komen?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...