zondag 6 maart 2011

Review: Bourjois Ombre à Paupières

Image and video hosting by TinyPic 

Als ik aan het merk Bourjois denk, denk ik meteen aan de gebakken producten. Bourjois heeft in haar assortiment heel wat verschillend baked-cosmetica, zoals de blushers oogschaduws en highlighters.
Bourjois heeft de Ombre à Paupières oftewel 'The Little Round Pots' in een nieuw jasje gestoken.
Kijk mee naar een verhaal achter Bourjois, foto's en swatches!


Image and video hosting by TinyPic 

Sinds 1863 is Bourjois een creatief en vernieuwend merk op cosmetica gebied. Ze zeggen wel: a Parisien friend loved by all. Bourjois produceert unieke make-up met een ongelooflijk uitgebreid kleuren palette, bijzondere textuur en een explosie van kleuren.
The Little Round pots zijn sinds 1980 favoriet geweest bij heel veel vrouwen. De oogschaduws zijn vooral herkenbaar aan het vrolijke regenboog doosje, die de kleur in het potje symboliseert.  Je kan aan het doosje zien of de kleur matte is, of glitterig of glanzend. De Little Round pots design was ge-update in 1996 & 2005, en nu in 2011 dus weer een nieuw jasje!

Ze zijn nu dus vernieuwd, niet meer hetzelfde maar nog wel little & round. Er zijn nu 22 vernieuwende kleuren. De formule van de minerale oogschaduws is verbetert en er worden meer natuurlijke ingrediënten gebruikt. Het enige wat het zelfde is gebleven is de ronde vorm (idee van Alexandre Napoleon Bourjois) en dat is nog steeds de signature look van deze oogschaduws. Ook de kleurrijke verpakking is nooit veranderd.

Genoeg over de geschiedenis achter dit kleine rondje doosje. In het nieuwe 22 kleuren palette zijn er 4 verschillende categorieën:
- Illuminating (4 kleuren 08,94,05*,90 )
- Daring (4 kleuren 01*,02*,03*,72 )
- Glittery (6 kleuren 10*,11*,09*,13*,35,92 )
- Sculpting (8 kleuren 74,54,93,04,07,06,12,14 )

*De nummers met sterretjes zijn de nieuwe kleuren
Image and video hosting by TinyPic
Boven: 09, 13, 11 Onder 10, 25

Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic
V.l.n.r. 09,13,11,10,25Zoals je ziet krijg je bij de oogschaduw een spiegeltje en tevens ook nog een applicator en een papiertje waar de geschiedenis kort staat uitgelegd.
De glittery kleurtjes zijn nogal kruimelig en je voelt de glitters wel 'zitten'. Bij de swatches heb ik de oogschaduws droog aangebracht, en dan komt er niet zoveel pigment van af. Als je ze nat aanbrengt en 2 laagjes doet krijg je een hele mooie metallic finish. Deze 5 kleuren vind ik qua pigmentatie het minst van allemaal, maar qua kleuren het mooist.

Image and video hosting by TinyPic
Boven: 05 & 02 Onder: 03 & 01


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic 

Deze kleuren zijn beter gepigmenteerd. De oogschaduws voelen ook wat zachter aan, en zijn meer aan de matte kant. Vooral de donkerblauwe kleur vind ik erg gaaf! Kijk wel uit bij de fellere kleurtjes dat het niet gaat vlekken.
Ik ben zeer tevreden over de oogschaduws! Een Little Round Pot mag zeker niet ontbreken in je make-up tasje, vooral omdat Bourjois ook het kleine zusje van het merk Chanel is. En tja.. de kwaliteit kan er best wel aan voldoen en voor de prijs van €10,50 krijg je best wel veel oogschaduw!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...