zondag 3 april 2011

Review: Sigma Travel Kit
Image and video hosting by TinyPic 
Iedereen kent tegenwoordig het merk Sigma wel. De welbekende webwinkel met kwasten die kunnen tippen aan de kwaliteit van MAC kwasten. Ik zelf had al een complete kit, met gewoon de basis kwasten in 'fullsize'. Van Sigma kon ik via het Affiliate Program een Travel kit reviewen, altijd handig voor onderweg! Lees verder voor heel veel foto's en tekst...

Image and video hosting by TinyPic

Sigma is een Amerikaanse webshop die verschillende soorten kwasten(sets) maar tegenwoordig ook cosmetica kits verkoopt. Er zijn verschillende soorten, kleuren, maten en sets qua kwasten. Super handig, want je kan tegenwoordig bijna nergens een kit kopen die helemaal perfect is!
Alles wordt leuk verpakt in een doos of envelop. Het product zal in een organza zakje kopen, hierbij toegevoegd een kaartje en folder met instructies hoe je de kwasten het beste kunt verzorgen.
Image and video hosting by TinyPic

Je krijgt bij Sigma ook een free gift bij je order! Altijd leuk free-bees :)

Image and video hosting by TinyPic 
De Normal Travel Kit is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ik heb voor de Nice in Pink set gekozen, een zachtroze set. De kwasten komen in een mooie roze kwastenhouder/clutch. Deze is heel handig voor onderweg, zo blijven je kwasten bij elkaar en zijn ze beschermd.

Image and video hosting by TinyPic 
Image and video hosting by TinyPic 

Een handige flap over de kwasten ter bescherming.


Image and video hosting by TinyPic 
Je krijgt in de set ook een handig rits vakje waarin je bijvoorbeeld wattenstaafjes in kunt doen, of een lippenstift. Erg leuk bedacht!

In de set krijg je 7 kwasten. De kwasten zijn zo gemaakt dat het handvat wat kleiner is dan normaal, zo is het echt een reissetje. 
Image and video hosting by TinyPic 
Image and video hosting by TinyPic
F30 Large Powder
Deze poederkwast vind ik een beetje klein als je denkt dat het poederkwast is. De grote van de kwast (haren) had wel wat groter gemogen. Het vervelende aan de kwasten met de zwarte haren, is dat ze enorm veel en snel uitvallen. Het is zelfs zo erg dat ik de haren soms van mijn gezicht moet afplukken. Verder is deze kwast redelijk zacht, maar niet denderend.


F50 Duo Fibre BrushImage and video hosting by TinyPic
Deze stippling kwast is daarentegen ontzettend fijn! De kwast is lekker vol qua haren en heerlijk zacht. Deze kwast is handig voor bronzer, blusher, foundation je kan er eigenlijk alles mee aanbrengen. Een musthave als je het mij vraagt!
Image and video hosting by TinyPic


F40 Angled Blush Brush
Deze kwast is echt een favoriet van mij. Hele zachte haren die de poeder heel makkelijk oppakken. De applicatie is vlekkeloos en streep-vrij. Niet veel over te zeggen, maar zeker het geld waard!

Image and video hosting by TinyPic


 F70 Concealer Brush
Een fijne, kleine en stevige concealer kwast vind je niet zo gemakkelijk. Deze kwast is echt de perfecte concealer kwast, je komt in alle hoekjes en gaatjes. De vloeibare concealer blend ook heel gemakkelijk met deze kwast.

E55 Eye Shading
Een handige all-over-lid kwast die niet te ontbreken is. De haartjes zijn zacht maar stevig, dit betekent dat je ook gemakkelijk pigments ermee kunt aanbrengen.

Image and video hosting by TinyPic 

E40 Tapered Blending Brush
Deze blending kwast heeft dan wel zwarte haren, maar deze valt wel minder uit dan de poederkwast. De blendkwast is niet ontzettend zacht, maar kan de kleuren wel vloeiend in elkaar over laten lopen. Hij is misschien ietsjes te groot, maar dat maakt niet zoveel uit.


Pencil Brush E30
De pencil kwast is samen met de angled blush ook mijn favoriet. Met deze kwast kan je oogschaduw onder je oog aanbrengen (onderste wimperrand), kleuren in de ooghoek aanbrengen. De kwast is heel zacht en precies. Helemaal top!

De set is heel erg basic en bevat de standaard kwasten. Erg handig als je gewoon een klein setje erbij wilt of als standaard set. Maar zeker vakantie-proof. De set kost $49,00 op www.sigmamakeup.com
Op verschillende Nederlandse webshops zijn de Sigma kwasten ook te koop.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...