woensdag 20 juli 2011

Beauty: Summer fruits!

Image and video hosting by TinyPic

BAM daar zie je ineens een watermeloen op je scherm! Begin je al te watertanden? Ik in ieder geval wel. Op vakantie heb ik mij klem gegeten aan fruit, het is een heerlijk tussendoortje en ook nog eens lekker en licht in de hitte. Maar we vergeten ook dat fruit heel goed is voor de huid en dat je er van binnen en van buiten van op knapt. In dit artikel zet ik mijn favorieten summerfruits op een rijtje met hun werking!Watermeloen:
Watermeloen bevat vitamine A, B en C wat er voor zorgt dat je huid een gezonde oppepper krijgt. Heb je eens watermeloen over? Maak er een masker van! Prak een schijf watermeloen (zonder de schil) met een vork, breng het prakje aan op je huid en laat het 15-20 minuten zitten. Werkt heerlijk verkoelend en verfrissend! Vooral op een huid die verbrand is of veel in de zon heeft gelegen is het heerlijk.


Image and video hosting by TinyPic 

Wilde perziken:
Wilde perziken zijn in Nederland niet zo heel erg bekend, maar zijn zeker het proeven waard! De wilde perzik is eigenlijk een platgeslagen perzik met een iets mildere smaak (vooral zoet en niet zuur). Wil je eens een verfrissende toner na het wassen van je gezicht? Neem een schijfje (wilde) perzik, pers het vocht eruit en breng dit aan op de huid. Laat het intrekken en was vervolgens je huid met lauw-warm water. Na gebruik heb je een echt perzik-huidje!


Image and video hosting by TinyPic 

Nectarines:
Nectarines zijn iets zuurdere perziken, nouja zo beschrijf ik ze. Het zijn heerlijke vruchten en geniet er altijd van in de zomer! Deze vrucht bevat vooral vitamine A & C maar ook bepaalde elementen die er voor zorgen dat je huid beschermt wordt tegen UV straling (niet zo goed als een zonnebrand natuurlijk). Een nectarine bestaat voor meer dan 80% uit water dus je huid blijft mooi gehydrateerd als je deze vrucht eet.

Wat zijn jouw favorieten zomerse vruchten?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...