zaterdag 19 november 2011

DIY: Vanille Cupcakes met CreamCheese/buttercream frosting

Image and video hosting by TinyPic

Happy 400ste blogpost op Lovethatmakeup! Dit gaan we feestelijk vieren met een lekker recept van cupcakes voor noobies!
Ik zie je al weg kwijlen, ah-a that's right! Ik was altijd diegene die saaie cupcakes bakte met glazuur omdat die verdomde frosting NOOIT lukte. Ik had er gewoon geen feeling voor ofzo, het mislukte al-tijd. Na een lange tijd zitten mokken en kwijlen bij wel goed gelukte cupcakes ben ik toch maar weer aan de slag gegaan. En ja, deze keer is het gelukt! Ook last van dit vervelende probleem? Ik deel mijn recept Vanille cupcakes met buttercream/creamcheese frosting en ervaring met jullie!

Wat heb je nodig?
Koopmans Cake mix  (2 in 1 verpakking als je er 24 wilt maken)
Alle benodigheden die daar op de verpakking staat voor kleine cupcakes (staat op de zijkant)
Vanillesuiker
Zout/Kaneel
Sprinkles van Dr Oetker

Frosting
2 pakjes monchou
1 bus poedersuiker
50 gram boter bij 12 cupcakes en 80 gram bij 24 cupcakes
30 ML water
2 pakjes vanille suiker

Image and video hosting by TinyPic


De truc zit 'm in de cake mix, als je een luie donder bent zoals ik dan wil je het deeg niet vers-van-de-pers maken maar gewoon simpel uit een doosje. De voorgepakte cupcakemixjes zijn altijd erg droog, hierdoor krijg je geen fluffy cupcakeje. Gebruik daarom gewoon normale cakemix, met voorkeur die van Koopmans. Dit zorgt ervoor dat je cupcakes zacht blijven en een volle smaak hebben, en niet als fabriek-ik-heb-het-uit-een-pakje-gehaald smaken.

Bereid de mix zoals die op de achterkant van de verpakking staat. Op het allerlaatste moment voeg je een zakje vanille suiker toe en een halve theelepel zout en halve theelepel kaneel. De vanille suiker geeft een extra touch aan de cupcakes en het zout en kaneel zorgt voor een leuke twist. Cupcakes hopla in de oven en dan kan je de frosting gaan bereiden

Image and video hosting by TinyPic 


Het eerste wat je moet gaan doen is de poedersuiker zeven, ja de hele bus..... Dit is echt super belangrijk heb ik gemerkt! Als je dit niet doet wordt je frosting klonterig en niet mooi glad.
Als je dat hebt gedaan dan neem je de pakjes monchou en de boter en dit meng je tot een glad/fluffy beslag. Zorg dat je het niet overklopt, anders wordt het geen mooi geheel. Als je meer een botersmaakje wilt en minder monchou, dan kan je altijd de verhoudingen nog aanpassen van 80 gram boter bij 12 cupcakes en 110 gram bij 24 cupcakes. Dan voeg je beetje bij beetje de poedersuiker toe, doe dit met beleid want anders is je hele gezicht een witte waas van de poedersuiker. Neem de melk en doe dit bij het mengsel, nog even kloppen en je frosting is zo goed als klaar. Het moet een zachte/fluffy massa zijn die een beetje aan de mixer moet blijven hangen.

En weer op het laatste moment voeg je de 2 zakjes vanillesuiker toe, dit zorgt ervoor dat je een little-bite-of-vanille krijgt.
Image and video hosting by TinyPic

Als de cupcakes zo goed als afgekoeld zijn kan je ze gaan besmeren met de frosting. Je kan dit met een lepel doen, maar ik heb een hele handig manier voor een DIY spuitzak. Neem een zip-lock zakje (die ene met dat schuivertje dat je kan dicht zippen) en doe hier de frosting in. Rits 'm dicht en zorg dat het mengsel naar 1 hoek van het zakje gaat, wrijf de luchtbelletjes er goed uit. Draai de zak 4 a 5 keer rond zodat je een strakje spuitzak krijgt, en knip dat het hoekje er van af. Nu kan je aan de slag met de cupcakes!

Als finish touch natuurlijk de decoratie, je kan dit doen met sprinkles van Dr Oetker, maar ook lekker winters met kaneel, walnoten, espresso poeder, bruine suiker, chococale schaafsel en ga zo maar door!

Hopelijk hebben jullie wat aan dit basic Vanille cupcake recept en gaan jullie ook aan de slag!
Heb jij wel eens cupcakes gebakken? Zo ja, welke smaak/recept?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...