zondag 27 oktober 2013

RECIPE: Pumpkin Spice Latte

Image and video hosting by TinyPic

Ik denk dat iedere bezoeker van de Starbucks hem wel heeft geprobeerd: de welbekende Pumpkin Spice Latte (PSL). Dit goddelijke drankje doet zijn comeback rond de tijd van Halloween en oh oh oh wat een heerlijkheid. Voorheen wist ik niet eens dat dit drankje bestond, maar nu kan ik niet meer zonder voordat ik mijn trein in stap. Het is een vrij duur grapje als je elke dag een Tall PSL haalt voor een bedrag van 4,10 EUR en daarom wil ik graag een recept met jullie delen hoe jij heel makkelijk je eigen Pumpkin Spice Latte thuis kunt maken.

Voor de koffie it-self:


- Twee kopjes melk
- Pumpkin pie mix of zelf maken 
- 2 theelepels suiker (of stevia)
- 1 theelepel vanille extract of vanille koffiesiroop (met de siroop mag je er 2 of meer doen)
- half kopje espresso of normale koffie
- slagroom (optioneel)

Omdat pumpkin pie mix hier heel lastig te vinden is kan je dit zelf maken. Hiervoor snij je pompoenstukjes in hele kleine blokjes en stop deze is een voorverwarme over (200 C) en laat dit 20 a 30 minuten roosteren. Nadat de blokjes zijn afgekoeld blend je ze met een staafmixer en zeef je het mengsel. Hierdoor hou je een zachte puree over.

Voor de 'Pumpkin Pie Spice' heb je de volgende ingrediƫnten nodig:

- 1 theelepel kaneel
- een snufje gemberpoeder
- vingertopje gemalen kruidnagel
- vingertopje gemalen nootmuskaat

Meng dit goed en proef ook zeker. Als je de kruidnagel of nootmuskaat te sterk vindt kun je er altijd nog wat meer kaneel bij toevoegen.

Doe de melk, je pompoenpuree en de suiker (of stevia) in een pannetje en zet dit op een medium hoog vuurtje. Verwarm al roerend totdat het mengsel bijna kookt. Wanneer het bijna kookt haal je het van het vuur en voeg je je kruidenmix en vanille extract of siroop toe. Roer dit nog even goed door.
Giet het mengsel in een blender en meng dit tot het een schuimige latte wordt. Je kan dit ook doen in een kom met een garde of een melkopschuimertje. Het gaat erom dat het mengsel de luchtigheid krijgt die een latte altijd heeft. Verdeel daarna het mengsel over twee kopjes en giet hier rustig de koffie bij. Het best is om dit aan de zijkant te doen zodat het schuim van de melk niet inzakt. 

En als laatste is een PSL geen PSL als er geen slagroom op zit. Treat your self en doe er een grote klodder op en top this of met een snufje van je kruidenmengsel of kaneel. Enjoy

Het is even een gedoe met de pompoenpuree maar het is het echt dubbel en dwars waard!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...